kultúra

Könyvtár

A könyvtárról

A könyvtárat 1999-ben alakították ki az iskolához tartozó gondnoki lakásból. A lakásjelleg megmaradt, csak a terek kaptak új funkciókat. Az egymásba nyíló nappaliból és hálószobából alakult ki a szabadpolcos kölcsönzői rész. A kisebb szobában találhatók a kézikönyvek és az ismeretközlő irodalom, míg a nagyobb szobában a szépirodalom köteteit böngészhetik a látogatók. A konyha irodává, a kamra pedig raktárrá alakult át. A fürdőszoba változatlan, mosdóval, káddal, az először betérő gyerekek nem csekély csodálkozására.

A könyvtár hangulatát meghatározza az iskolát is annyira jellemző nagy ablakokon beáradó fény, a délutáni órákban gyakran a nap is besüt. Ezen kívül az intézményhez építve, de attól elhatárolva helyezkedik el, ajtaja a főkapu mellett nyílik, ennek köszönhető, hogy a gyermekzsibongás idebenn halk duruzsolássá szelídül, és nyugodt kutatói légkört teremt az elmélyülésre, csendre vágyó olvasóknak.

A régi olvasói légkört modern kutatóeszközök egészítik ki. A könyvtári állomány digitálisan feltárt és kereshető a Szirén Integrált Könyvtári Rendszer segítségével. A szolgáltatások körét bővíti egy Samsung kombinált gép, mellyel egyaránt lehet szkennelni, nyomtatni, sőt faxolni is.

 

Katalógus iskolán belül

A könyvtári állomány online kereshető a következő link segítségével

Iskolaközi-kölcsönzés

Iskolánk a Városközponti Általános Iskola része, melybe rajtunk kívül három másik általános iskola is tartozik. A hatékony együttműködés következtében létrehoztunk egy közös katalógust is az iskolaközponton belül. Itt lehetőség van a többi iskola állományában is keresni. A kívánt könyvet iskolaközi-kölcsönzéssel le tudjuk kérni.