leendő elsős szülőknek

Iskolanyitógató

Bemutatkoznak a leendő első osztályosok tanítónői

Kaló Bernadett vagyok, a gyerekek Detti néninek szólítanak.

2004-ben szereztem a diplomámat tanítóként, testnevelés műveltségterülettel kiegészítve. Napközis nevelőként dolgoztam az elmúlt 18 évben itt a Mezőszélben.

Igyekszem nyugodt és barátságos légkört teremteni, hogy ezzel is megkönnyítsem az óvoda-iskola közti átmenetet. Kezdetben sok játék, mozgás, mese segítségével ismerjük meg egymást és környezetünket.

 

 

Tanítói munkámat úgy tervezem, hogy hangsúlyt fektessek az alapozásra, a gyerekek életkorának megfelelő módszerekkel lépegessünk át a számok és betűk világán, sok-sok gyakorlással.

A napközis párommal teljes összhangban, nagy megértésben alakítjuk a ránk bízott gyerekek fejlődését.

A szülőkkel való szoros és folyamatos kapcsolattartás elengedhetetlen, és fontosnak tartom a sikeres nevelés érdekében.

Szeretettel várjuk kis elsőseinket!

 

Malomsoki Tünde vagyok. Tanító és óvodapedagógus szakon végeztem Szekszárdon. 20. éve dolgozom az iskolában.

Arra törekszem, hogy a Mezőszélben eltöltött idő eredményes, változatos és élvezetes legyen diákjainknak. Ennek érdekében a tanévet kis lépésekkel kezdjük, hogy a gyermekek az átmeneti időszakot zökkenőmentesen éljék meg.

Ismerjék meg egymást, a nevelőket, az intézményünk „útvesztőit”, így hangolódjanak rá az iskolás életre.

A gyermekek életkorának megfelelő módszerek, tanulási technikák, praktikák segítenek abban, hogy kisdiákjaink a betűk és a számok országában is eligazodjanak. Nagy gondot fordítunk a tehetséggondozásra és a képességfejlesztésre.

Gyakorlott pedagógusként tudom, hogy a tanulás mellett a játék, az iskolán kívüli programok és foglakozások, a kézműveskedés, adott esetben egy báb elkészítése is összetartó közösséget tud kovácsolni. Kialakul bennük a maguk és mások munkája iránti tisztelet, lehetőségük van arra, hogy átéljék a közös játék örömét, a mások segítésének jó érzését.

Számunkra, mint Örökös Ökoiskola, az egészséges életmódra nevelés, a környezeti nevelés, a környezet védelmére és megóvására nevelés kiemelkedő fontosságú.

Nagyon várom az első találkozást leendő elsőseinkkel.