„MÚLT NÉLKÜL NINCS JÖVŐ”

Iskolatörténet

Az iskola 1971-ben nyitotta meg kapuit 420 diák számára. Az intézmény az itt dolgozók javaslatára a Hal József Utcai Általános Iskola nevet kapta.

A KRIVANEK VILMOS igazgató által vezetett tantestület rövid idő alatt kiemelkedő szakmai sikereket ért el.

Aktív együttműködők voltak az országos pedagógiai programok kidolgozásában, adaptálásában. Felkérésre több éves kollaboráció indult neves szakmai intézetekkel (Művelődési Minisztérium Neveléstudományi Főosztálya, Magyar Pedagógiai Társaság,

Országos Pedagógiai Intézet, Pécsi Tanárképző Főiskola). A tanítványok tanulmányi és sportversenyeken elért helyi és országos sikerei a tanárok magas színvonalú szakmai felkészültségét igazolták. Városi továbbképzéseken gyakran szerepet vállaló igazgató és pedagógus kollégái aktív részesei voltak a város kulturális életének.

Az iskola az 1992/93-as tanévtől viseli mai nevét. Az intézmény 2001-től – a városban egyedüliként- teljes körű minőségirányítási rendszert /Comenius II./ működtet. Kétszer érdemelte ki az ÖKO-iskola címet. Egészségnevelési és környezettudatot formáló programjai jó gyakorlatként hasznosulnak. A magas minőségű szakmai munkát számtalan elnyert és megvalósított pályázat, díj bizonyítja. A mezőszeles diákok állandó sikeres résztvevői a különböző tanulmányi-, sport-, és művészeti versenyeknek. Az eredményes és sikeres pedagógiai tevékenységet támogató szülői szervezet segíti. Az iskolát ma is a város élvonalbeli általános iskolái közt tartják számon.

2002-ben Pécs Város Közgyűlése az iskola nevelőtestületét „magas színvonalú, megújuló tartalmú, eredményes pedagógiai munkájának elismeréseként„ PRO COMMUNITATE emlékéremmel tüntette ki.

Igazgatók: Krivanek Vilmos 1971-1982, Szikszai Tiborné 1982-1991, Dr. Liposits Zsolté 1991-1996, Horváth Jánosné 1996., Cselikné Juhász Ildikó 1996-2008., Odrobina Zoltán 2008-2011., Wellisch Katalin 2011-2023, Mintál Csaba 2023-