• 01
 • 02b
 • 03
 • 04
 • 05
 • 06
 • 07
 • 08
 • 09
 • 10
 • 11
 • 12

Aktuális Hírek

Felügyelet igénylés

Kedves Szülők!

A múlt héten jeleztük a Krétában, hogy nyári felügyeletet lehet igényelni június 16-tól június 30-ig. Akinek nem sikerült jelentkeznie és szeretné kérni az ügyeletet az az osztályfőnöknél jelentkezzen június 11-én (péntek) 12 óráig.

Kérjük, pontosan jelöljék, hogy mely napokra kérnek ügyeletet. Igény esetén ebédet biztosít a Hungast, befizetni a szokásos módon lehet.

                                                                                                     Köszönettel:

                                                                                                  Wellisch Katalin
                                                                                                 intézményvezető

 

Ruhagyűjtés az iskolának

A zsákok behozatalának időpontja:
2021. június 7-11. 7:30-17:00

Szállítás:
június 14-én délelőtt

 

Pedagógusnapi köszöntő

Köszönjük Melczer Fatima szülő videóját, melyet pedagógusnapra készített tanárainknak. A kisfilm az alábbi linken nézhető meg:

https://photos.app.goo.gl/mpiCFyiCGoj9MS2o7

 

Tábor

A balatoni tábor második részletét június 9-én szerdán 15:4516:30-ig szedem a portánál. Egyszerre 1 szülő vagy gyerek tartózkodhat bent az épületben.

                                                                                      Detti néni

 

Leendő elsősök

Kedves Szülők!

A leendő elsősök szüleinek "fülön" olvashatják az osztályok névsorát. Itt találják meg azokat a nyilatkozatokat is, melyeket kérünk hozzanak magukkal kitöltve az első tanítási napon.

Április 26-án kelt levelünkben kértük, hogy május 5-ig jelezzék felénk, hogy milyen idegen nyelvet kérnek gyermeküknek. Mivel ezt sokan nem tették meg, kérjük a hét folyamán (május 28-ig) feltétlenül pótolják.

 

Nyári tematikus táborok

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ Óvodai és Iskolai szociális segítői táborozni hívják a város iskoláskorú gyermekeit. Programjaikra jelentkezni lehet a mellékelt jelentkezési lapon!

Nyári tematikus táborok - füzet

Jelentkezési lap

 

Kisfilm a könyvtárról

https://photos.app.goo.gl/Qw6xWmfFZeCXZrcA7

Köszönjük Kónya Lívia édesanyának a könyvtár ajtajára készített fantasztikus patchwork képet!

 

Zeneiskolai felvételi tájékoztató

Kedves Szülők, Kedves Gyermekek!

Intézményünk, a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola - AMI 800 fős növendék- létszámával a város legnagyobb zeneiskolája. Minden évben sokan jelentkeznek hozzánk azért, hogy megtanuljanak valamilyen hangszeren játszani. A Mezőszél Utcai Általános Iskolában már több, mint 10 éve van kihelyezett oktatásunk.

Első osztályban, szolfézs előképzősként játékos formában ismerkedhetnek növendékeink a ritmusokkal és hangokkal. Ezt követően, legkésőbb harmadik osztályos kortól, helyszíni oktatással választhatók a következő hangszerek: zongora, hegedű, furulya. Akik más hangszeren szeretnének tanulni, őket a Rákóczi úti, vagy a Dr. Majorossy Imre utcai épületben tudjuk fogadni.

A helyszíni szolfézsoktatást minimum 8 fős csoport esetén tudjuk biztosítani. A szolfézs óraheti 2x45percben kapcsolódna az általános iskolai órarendhez.

Amennyiben szeretnék megkezdeni a zenei tanulmányokat, a jelentkezést - a járványra való tekintettel - online formában tehetik meg:

1. A jelentkezési lapot, mely honlapunkon elérhető, kérjük kitöltve visszaküldeni (Word formátumban, aláírás nélkül) a következő e-mail címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap:
http://zeneiskolapecs.hu/.../letoltheto-dokumentumok1234

Jelentkezés határideje: 2021. június 07.

2. A jelentkezés után a felvételi eljárással összefüggő további tennivalókkal kapcsolatban azon az e-mail címen keresztül tájékoztatjuk Önöket, amelyen a jelentkezési szándékukat jelezték felénk.

3. Sikeres felvételit követően a beiratkozáskor fizetendő ún. Kulturális díjat (3500 Ft) a járványügyi helyzetre való tekintettel szeptemberben kérjük majd befizetni, módjáról és pontos időpontjáról később adunk tájékoztatást.

Szeretettel várjuk a zenetanulás iránt érdeklődő gyermekeket!

Pécs, 2021.05.11.                                                                                                                       

Zsoldos Attila   

intézményvezető

 

1. oldal / 2