Járványügy

Digitális munkarend elrendelése (4.b)

Kedves Szülők!

A Pécsi Tankerületi Központ tájékoztatása alapján a 4.b osztály tekintetében tantermen kívüli digitális munkarend került elrendelésre 2020. 11. 13-tól 11. 20-áig. Első tanítási nap: 11. 23.

Üdvözlettel:

Iskolavezetés

 

2020. 11. 13.

Kedves Szülők!


A 3.a osztály karanténja november 15. napja 24.00 órakor lejár (értesítésük megtörtént). Sajnos most a 4.b osztály tanulóit helyezték járványügyi megfigyelés alá 2020. november 19. napja 24.00 óráig, mert az egyik gyermek igazolt Coronavírus pozitív beteg lett. Várjuk az Operatív Törzs döntését a digitális oktatás bevezetéséről.
A szabályok betartása, a maszkviselés továbbra is nagyon fontos! Vigyázzunk egymásra!

Köszönjük megértésüket!

Iskolavezetés

Tájékoztatás

Kedves Szülők!

Ismét itt vagyunk – szinte teljes létszámban – az iskolában!

Köszönjük minden gyereknek és szülőnek, hogy vigyáztak magukra és egymásra!

A szünetben történt:

  • Lezajlott iskolánkban is a fertőtlenítő takarítás.
  • Novembertől június 30-ig napi 4 órában egy új takarítónő fertőtlenítést végez a termekben, mosdókban, folyosókon.
  • Pályázat keretében nyert ivókutat szereltek fel a felsős udvaron, az épületben pedig két folyosón helyeztünk el falikutat.
  • A középső szinti folyosón egy műanyag ablakot építettek be. A kőművesmunkák még folyamatban vannak.

Kérés: A folyosókon elhelyezett falikutak mögötti falat (kb. 2 m2)  csempézni kellene. Ehhez kérünk szülői segítséget. A szükséges anyagot biztosítani tudjuk.

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben továbbra is fontos a szabályok betartása. Köszönjük mindenkinek az együttműködést, a segítő hozzáállást.

Pécs, 2020. 11. 02.

                                                                                              Iskolavezetés

 

Hőmérsékletmérés

Kedves Szülők!

A 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelete értelmében 2020. október 1-jétől kötelező a köznevelési intézményekben érkezéskor a testhőmérséklet mérése.

Szeptember 30-án reggel a kapott digitális mérőkkel „próbamérést” végeztünk. A főbejáratnál két, az udvari bejáratnál egy mérési pontot jelöltünk ki. A jogszabály meghatározza, hogy az intézmény területére a gyermeket kisérő nagykorú személy maszk viselése mellett a kialakított testhőmérséklet-mérési pontig léphet be.

Dr. Kásler Miklóstól kapott levél alapján engedélyezett felsőbb éves tanulók bevonása a mérési feladatokba. Ezzel a lehetőséggel iskolánk is él, reggel 7 órától 7:30-ig. Utána az ügyeletes tanárok végzik a mérést a kijelölt pontokon.

37,5o és 38o között mért értéknél újramérést végzünk. A két mérés között 5-10 percet várunk. Ha a második mérésnél az érték csökken, a tanuló bejöhet az iskolába. Ellenkező esetben a gyermeket – felügyelet mellett - elkülönítjük és értesítjük a szülőt.

A járvány terjedése miatt kérjük, az alsós tanulók is viseljék a maszkot a közösségi tereken tanórán kívül.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

                                                                                                                 Iskolavezetés

 

Tájékoztatás

Kedves Szülők!

Az elmúlt napok tapasztalatai alapján a következőkre hívták fel a figyelmünket a Pécsi Tankerületi Központtól kapott levélben:

  • A fogászati szűrésekkel kapcsolatban állásfoglalást kért a KLIK, melynek értelmében a szűrések szervezése nem függeszthető fel, tehát el kell végezni a tanév folyamán.
  • A tűzriadót a tanév során egy alkalommal meg kell tartani.
  • „Az osztálytermekből kilépve a diákok is viseljenek maszkot. „ Ennek értelmében az alsó tagozatosoknak is ajánlott a maszkviselés.
  • Október 1-étől testhőmérséklet-mérés után lehet belépni az iskolába a diákoknak és a tanároknak. A szülők továbbra is csak indokolt esetben, bejelentkezés után léphetnek be a járványügyi előírások betartásával.

 

2020. szeptember 18.

                                                                                                           Iskolavezetés

 

További cikkeink...

  1. Tájékoztatás
  2. Tájékoztatás