• 01
 • 02b
 • 03
 • 04
 • 05
 • 06
 • 07
 • 08
 • 09
 • 10
 • 11
 • 12

Aktuális Hírek

Tájékoztatás a 2020/2021. tanévre vonatkozó beiratkozásról

Kedves Szülők!

Kérjük, amennyiben tehetik, az iskolánkba való beiratkozást elektronikus úton indítsák el, a Kréta e-napló felületén (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap), a Beiratkozás általános iskolába (BÁI) menüpontra kattintva. A felület április 6-tól lesz elérhető.

EMMI határozat

 

Az iskolapszichológusi online tevékenységről

Mentális egészségmegőrzést támogató tartalmakhoz látogasson el az Iskolapszichonline oldalára

(  https://www.facebook.com/sellyeimaria/?view_public_for=111990083761331 )

 

Segítség a szülőknek

Az alábbi anyag megosztásával a szülőket szeretnénk segíteni a digitális munkarendre való átállásban, az otthoni napirend, tanulás feltételeinek kialakításában.
Amennyiben kérdésük, kérésük van, minket e-mailen keresztül érnek el.

Sellyei Mária, pszichológus ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) és
Tarr Judit, iskolai szociális segítő (  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )

Segítség a szülőknek

 

Tájékoztatás

Kedves Szülők!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben szóló 1102/2020.(III.14.) Korm. határozatban, valamint az emberi erőforrások miniszterének a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről szóló 3/2020. (III.14.) EMMI határozatban az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

2020. március 16. és március 17. iskolánkban tanítás nélküli munkanap. Szerdától órarend szerint haladunk.

A kapcsolatot Önökkel a Kréta elektronikus naplón keresztül tudjuk tartani. Kérjük, hogy a gondviselői kóddal lépjenek be és kövessék nyomon az aktuális híreket, tennivalókat, eseményeket. (Tanulói kóddal nem látják ezeket az üzeneteket!) Akinek nincs meg a kódja, indokolt esetben az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhet újat. Más egyéb probléma, kérés esetén a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen érhetnek el bennünket.

Az iskola épülete az elkövetkezendő időben is nyitva lesz 7.30-tól kb. 14.00 óráig. Csak indokolt esetben, egyesével, kézfertőtlenítés után lehet belépni az épületbe. A gyerekek tanszereiért, holmijáért, aki be szeretne jönni a mai nap folyamán 14.00 óráig, holnap 8.00-tól 12.00 óráig megteheti.

Hétfőn és kedden a befizetett ebédeket az iskolából el lehet vinni éthordóban a konyha felőli bejáraton keresztül. Szerdától már nem hoznak hozzánk ebédet.  Szerdától az étkezést igénylők a következő helyszíneken vehetik át az éthordókban az ételt: Éltes EGYMI, Köztársaság téri Általános Iskola, Vasas-Hirdi, Apáczai, Komlói úti iskolákban. Aki az étkezést igényli, szíveskedjék az iskola felé is jelezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Aki nem igényel étkezést, kérjük, haladéktalanul mondja le.

Az új munkarendben történő működés mindannyiunknak komoly kihívást jelent. Az iskola pedagógusaival arra törekszünk, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot. Ez egy veszélyhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely reményeink szerint hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez.

Segítségüket és együttműködésüket előre is köszönöm a Mezőszél dolgozói nevében:

                                                                                                                 Wellisch Katalin
                                                                                                                 intézményvezető

 

Témahét képei

Iskolánkban március 2-6-ig Pénzhetet és Kulturális sokszínűség témahetet tartottunk. Az ezekről készült fotókat az alábbi linkeken keresztül érhetik el:

Pénzhét

Kulturális sokszínűség témahét

 

Apró matematikusok versenye

2020. május 8-án 14 órakor kerül megrendezésre az

„Apró matematikusok”

versenye iskolánkban

1-2. osztályosok részére.

Évfolyamonként minden iskolából 2 tanuló nevezhet.

A versenyre jelentkezni 2020. április 30-ig lehet, e-mailben.

A gyerekek nevét, iskoláját és osztályát kérjük feltüntetni, valamint a felkészítő tanár nevét.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nevezési díj nincs.

Tisztelettel:

Wellisch Katalin                               Bernáth Mariann, Varga Ildikó, Stenczerné Nagy Ágnes
      igazgató                                                                  szervező pedagógusok

 

Tájékoztató korona vírussal kapcsolatosan

Kedves Szülők!

Mellékelten küldöm Páva Péter tankerületi igazgató levelének részletét.

Tárgy: Tájékoztató koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatos feladatokról

„Kérem, hogy minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást – beleértve ebbe a Határtalanul! pályázatot, az ERASMUS és ERASMUS+ programot, a külföldi nyelvtanfolyamot, valamint a testvériskolai látogatásokat is , szíveskedjen lemondani a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében. A jelen jelzés különösen vonatkozik a várhatóan a hétvégén megrendezésre kerülő március 15-i Nemzeti Ünneppel kapcsolatos megemlékezésekre. Javaslom, hogy ilyen megemlékezésekre legfeljebb osztálytermi szinten, vagy rádióműsor formájában kerüljön sor. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi esemény határozatlan ideig felfüggesztésre kerül.”

Bármilyen új intézkedés érkezése után, haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket is.

 

Wellisch Katalin
igazgató      

   

Tavaszi napközi

Iskolánkban április 8-án tanítás nélküli munkanap lesz, ezzel a nappal kezdődik meg a tavaszi szünet és tart április 14-ig!

 

Batyus bál

Kedves Szülők!

Köszönjük, hogy a Szülők-Nevelők bálján való részvételükkel vagy felajánlásukkal támogatták az iskolát. A befolyt összegből megrendeljük a padot és az esőbeállót az udvarokra.

  

 

1. oldal / 2

Pécsi Mezőszél Utcai Általános Iskola