• 01
 • 02b
 • 03
 • 04
 • 05
 • 06
 • 07
 • 08
 • 09
 • 10
 • 11
 • 12

Aktuális Hírek

Nyári szünet

Szép nyarat és jó pihenést kívánunk mindenkinek!

 

 

Nyári ügyeleti napok:

június 26. 9:00 - 13:00
július 10. 9:00 - 13:00
július 24. 9:00 - 13:00
augusztus 7. 9:00 - 13:00
augusztus 21. 9:00 - 13:00

 

Cirkuszjegyek

Ebben a tanévben is cirkuszjegyet kapnak a kitűnő tanulók, melyek megérkeztek az iskolába. Június 18-tól a portán átvehetők.

A következő cirkuszokban válthatóak be: Circus America, Eötvös Cirkusz, Hungária Nagycirkusz, Magyar Nemzeti Cirkusz, Magyar Nemzetközi Utazó Nagycirkusz, Mr. Geralnd, Richter Flórián Cirkusz, Utazó Budapest Nagycirkusz.

 

8. osztályos tanulók szüleinek!

A KRÉTA napló e-Ügyintézés felületén 2019. június 1-jétől megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. 2019. június 18-án 24 óráig van arra lehetőség, hogy a szülők online módon küldjék be előzetesen a gyermek adatait az intézménybe.

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:
a) A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

b) A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén beltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.
Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor kinyomtathatja és aláírhatja azokat. De a szülőnek nem kötelező ezeket kinyomtatni, mert az iskola erről gondoskodni fog, viszont ebben az esetben a beiratkozáskor kell az iskolában aláírnia a dokumentumokat.
Amennyiben nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján a rendszer, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert.

 

Atlétika eredmények

300m síkfutásban Plisz Balázs 8.a osztályos tanulónk  1. helyen ért célba a megyei versenyen, ezzel bejutott az országos döntőbe!
 
Magasugrásban Papdi Krisztián /8.b/ és Rozmer Bálint /8.a/ holtversenyben megyei 2. helyezést értek el.
 

           

                 Plisz Balázs                       Rozmer Bálint (bal oldalt), Papdi Krisztián (jobb oldalt)

 További eredmények:

Vas Bence /7.a/ 100m síkfutás:  megyei 5.hely
Lengyel Balázs /6.b/ távolugrás: megyei 6.hely
 

Biztosítás

A KLIKK budapesti központja az idei tanévben (2018/2019.tanév) a

GENERÁLI Biztosítóval

kötött szerződést.
Balesetek esetében ennek megfelelősen kell eljárni.

 

Kárrendezés helye:
7621 Pécs Rákóczi út 66. (Régió üzletház)
Telefon: 40/200-250
Az orvosi ambuláns lapot vinni kell.

 

Pályaválasztási tájékoztató

A pályaválasztás előtt álló 8. évfolyamos tanulók számára készült Pályaválasztási tájékoztató a 2018/2019-es tanévre című elektronikusan megjelenő kiadvány elérhető a Pályaválasztás Baranya honlapon. (www.palyavalasztasbaranya.hu)

 

Pécsi Mezőszél Utcai Általános Iskola